Blåskjellsuppe med løpstikke

Blåskjell av den ypperste kvalitet er en av Rissa delikatesser. Den kan varieres i det uendelige. Jeg er spesielt begeistret for blåskjellsupper med litt smak. Det var det som fikk meg på tanken om å bruke løpstikke. Løpstikke er en hagevekst opprinnelig fra Middelhavsområdene som har forvillet seg blant annet til Rissa.


Når gården da er så heldig å få besøk av 20 herlige breddeidrettsungdommer, ja hva er mer naturlig en å servere dem denne retten til forrett?


Blåskjellsuppe med løpstikke

2-3 pers

1 nett/pakke Snadder og Snaskum blåskjell

1 hakket løk

2 fedd hakket hvitløk

1 rød chilli uten frø hakket

1 stilk hakket løpstikke

1 boks kokosmelk

Olje til steking

Fres olje, løk, hvitløk, chilli og løpstikke i en stor kjele. Ha i kokosmelken og kok det opp. Når det koker har du i blåskjellene og lar dem koke til de aller fleste skjellene har åpnet seg.


Perfekt med smak for min del, men for de som ikke liker mye smak anbefaler jeg å bruke litt mindre løpstikke. Og ungdommen likte de det? Tja, noen synes det var godt mens andre trenger nok tid på å lære seg å like blåskjell.



Rissa #juni #sommer2015 #jordnærmatlykke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s