Kremet løpstikkesuppe og brødpinner 

En regnfull søndag, på et sted der sommer ikke er kommet, varmer vi hjertene vår med god mat og flotte gjester. Treretters middag med forresten kremet løpstikkesuppe og brødpinner, elgburger, båtpoteter, brokkolipurre og saus til hovedrett. Til kaffe hadde vi rabarbrabrød med rabarbrasyltetøy.

La meg i dette innlegget presentere forretten.

Kremet løpstikkesuppe og brødpinner:

Brødpinner

 

150 g smør

250 g hvetemel

Bland dette godt i foodprossesoren.

Tilsett

125 g revet parmesan

1 stor ts godt krydder (Jeg brukte gulasjsuppe-krydder)

4 ss kaldt vann

Melk til pensling

Valmuefrø til pynt.

Legg deigen en time i kjøleskapet før du triller ut ca 30 pinner. Pensle dem med melk før du ruller dem i valmuefrø. Stekes i ca 10 min på 180 grader. Eller til de er gylne. De blir veldig sprøe så vær forsiktig når du tar dem fra platene. Avkjøles før servering.

Kremet løpstikkesuppe


3 stilker løpstikke

3 fedd hvitløk

Litt olje

Surr dette kjapt i en kjele.

1 liter vann

1 stor ss buljong

7 skrellede poteter i biter

Ha ingrediensene i kjelen med løpstikken. Kok til potetene er møre. Bruk stavmikseren for en glatt suppe. Tilsett 2,5 dl matfløte. Kok opp og server med brødpinner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s