Cecilies makrell i tomat

Cecilies makrell i tomat

1 boks hermetiske tomater, uten skall.
2 glass tomatpure.
1,5-2 dl olivenolje (eller annen olje).
ca 0,5-1 dl edikk 7 %.
2-3 fedd hvitløk (etter smak).
Sukker, salt, pepper etter smak. (Kan også smakes til med basilikum, chili alt etter smak.)
Kokes opp, mos med stavmixer for å få bort biter.
1 løk (gul, rød, sjalott, etter smak) finkuttes. (Evt mos med resten om man ikke vil ha biter i.)
Kokes en liten halvtime.

3 stk makrell trekkes hele (uten hode/hale) med salt, pepper og laurbærblad i en halvtime. Ikke koke! (Så kan mannen renske fisken når de har blitt avkjølt litt), deles opp i passe biter.
Legg lagvis saus og makrell i glass/boks, pass på at all fisk er dekt av saus.
Bør nok ikke stå så lenge i kjøleskapet da… Kan fryses, men de bør vel ikke ligge mer enn 2-3 måneder i fryseren.

IMG_4814 (2)IMG_4812

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s