Havreboller

Oppskrift sendt inn av Sigrid Dyrendahl

Disse bollene er godt alternativ til litt sunnere boller. De blir veldig saftige og gode. Server gjerne med brun- eller hvitost.

Havreboller (stor prosjon):

200 g smør

1 l melk

2 l hvetemel

1 l havregryn

1 pk gjær

2 dl sukker

4 ts kardemomme

1) Smelt smør i en stor kasserolle.

2) Tilsett melka i smøret og varm opp til ca 37 grader.

3) Bland det tørre i en bolle. Hold igjen halve av hvetemelet.

4) Tilsett vesken og rør godt.

5) Tilsett resten av melet mens du elter godt.

6) Deigen er ferdig eltet når den er smidig og du ser.

7) Forhev deigen i 30-45 min. Gjerne tildekt.

8) Trill ut passe store boller og etterhev de i 45-60 min.

9) Stekes på 200 grader i 12-15 min. Til de er gylne.

10) Avkjøl litt før du skjærer dem i to og legger på ost.

bilde

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s