Prosjekt Rissabrødet

Etter gjentatte ganger med forsøk på å få til en blogg som bør se sånn eller sånn ut, dropper jeg dette som jeg ikke får til selv, og begynner på det som engasjerer meg. Matlaging og gjester liker jeg. Det er lite som kommer opp mot det å leke seg på kjøkkenet og invitere venner på mat. Det er for meg OPPSKRIFT PÅ JORDNÆR LYKKE. Å bo i Rissa plasserer meg samtidig i et eldorado av muligheter til kortreist mat. Å bo på en økologisk drevet gård er heller ingen ulempe.

Med utgangspunkt i alle disse muligheten og en konkurranse utlyst i den lokale avisen om å bake Rissabrødet er jeg nå igang for fullt.

Forleden dag dro jeg til Heggli urtehage og kjøpte økologisk mel fra Lindgaard i Rissa og økologisk honning fra Heggli. Fra før har jeg Rein økologisk øl som utgangspunkt for å finne den rette oppskriften.

Så idag har jeg startet utprøvingen. Fire brød er det blitt. To med honning, bygg, havre, rug og steinmalt hvetemel og to med Rein øl havre, rug og steinmalt hvetemel. Rug, bygg og hvetemelet er økologisk og steinmalt på gården Lindgaard. Lindgaard er en gård i sentrum av Rissa.

Klokka åtte i kveld kommer smakspanelet mitt. De får kun bedømme smak denne gangen for jeg har nok vært for grådig på gjæret og væsken slik at brødene ikke har den størrelsen jeg ønsker.

Tre timer senere:

Brødene var gode på smak og smakspanelet har gitt meg beskjed om at begge brødene har sin misjon og bør stille til konkurransen. Jeg tror det blir slik; et honningbrød og et ølbrød.

Men for første gang på tyve år har jeg klart kunststykket å servere råe brød. Hva gikk galt? Jeg må prøve på nytt i morra.

 

IMG_3143 IMG_3145IMG_3144

4 tanker om “Prosjekt Rissabrødet”

  1. Så spennende. Dette skal jeg følge med på. Flott med kortreist og økologisk mat. Det finnes vel ikke et typisk «Rissabrød» fra eldre tider? Kanskje du finner brødoppskrift på brød som den typiske fiskeren fikk med seg på vei til Lofoten?

  2. Har du tatt
    for lite siktet mel? Det blir meget klistrete med kin sammalt mel. Siktet mel fra Lindgaard kommer snart. I mellomtida bruk siktet mel fra butikken – økologisk selvfølgelig:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Engasjert, frodig , gjestfri

%d bloggere liker dette: